keskiviikko 6. marraskuuta 2013

TUIKKUJAHTI


Tuikkujahti on tuikkukuorien keräyskilpailu peruskoululaisille. Metsäsairila Oy järjestää Tuikkujahdin edellisen vuoden tapaan toimialueensa (Mikkeli, Puumala) kouluille. Tuikkujahti järjestetään ympäri Suomen usean eri jätehuoltoyhtiön alueella.

KILPAILUN TAVOITE
Marraskuun alussa alkavan kilpailun tavoitteena on aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Tarkoitus ei ole lisätä tuikkujen kulutusta, vaan kannustaa luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Kisa on leikkimielinen ja sen tarkoitus on lisätä luokkien yhteishenkeä.

Pienet metalliroskat, kuten alumiiniset tuikkukuoret, jäävät helposti huomioimatta jätteitä lajitellessa. Pienestä koostaan huolimatta ne ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta.

Alumiinin syntypaikkalajittelu on tärkeää myös jätteiden energiana hyödyntämisen näkökulmasta. Jätteenpolttolaitosten metallien erotteluun tarkoitetut magneetit eivät pysty poistamaan alumiinia muiden jätteiden seasta, sillä alumiini ei ole magnetisoiva metalli. Polttolaitoksissa muun jätteen seassa oleva alumiini päätyy polttouuniin, jossa se aiheuttaa vahinkoa sulaessaan kiinni polttoarinaan.

KILPAILUN SÄÄNNÖT
Kilpailussa kerätään käytettyjen tuikkukynttilöiden metallikuoria. Kilpailuun voivat osallistua kaikki peruskoulujen 1-9 luokat. Kerättyjen tuikkukuorien määrä suhteutetaan luokan oppilasmäärään. Voittaja on luokka, joka kerää eniten tuikkukuoria/oppilas.

                             Kilpailuaika on 1.11.2013 - 31.1.2014                            

Palkinnoksi voittajaluokka/ryhmä saa 500 euron rahapalkinnon. Toiseksi tullut luokka/ryhmä saa 300 € ja kolmas 200 €. Kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan 5 yllätyspalkintoa. Kaikille kilpailuun osallistuneille jaetaan pieni osallistumislahja ja kaikki luokat saavat osallistumisestaan diplomin.

Rämälän koulu osallistuu tänä lukuvuonna tuikkujahtiin. 
Alumiinisia tuikkukuoria voi tuoda koululle vaikka jo huomisesta lähtien. 
Laskekaa tuikut ja merkatkaa pussiin tuikkujen lukumäärä.


Tuikkuillaan
Kirsi-Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti