tiistai 20. joulukuuta 2011

NUORILLE SUUNNATTU MANGATYÖPAJA JOULUN JÄLKEISELLÄ VIIKOLLA

Mikkelin kulttuuri- ja nuorisopalvelut järjestävät yhteistyössä Mikkelin anime- ja mangayhdistyksen MAMY ry:n kanssa piirustustyöpajan, jonka aiheena on manga. Nuorille suunnattu paja järjestetään joulun ja uudenvuoden välisellä viikolla, keskiviikkona 28.12.2011 nuorisokahvila Starlightissa (Maaherrankatu 10) klo 14-18.

Pajan ohjaajana toimii saarijärveläinen kuvittaja Päivi Niinikangas. Työpajan aluksi käydään läpi alustus mangasta piirtäjän näkökulmasta katsottuna, jonka jälkeen työpajassa pureudutaan mangaan pienten harjoitustöiden kautta. Työpajaan tulee ottaa mukaan omat piirustusvälineet, paperit puolestaan saa paikan päältä. Myös omat eväät kannattaa varata mukaan. Työpaja on osallistujille maksuton, mutta pajaan tulee ilmoittautua ennakkoon, sillä paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: susanna.latvala@mikkeli.fi.

Manga on japaninkielinen sana, joka tarkoittaa sarjakuvaa. Japanilainen sarjakuva käsittelee aiheita laidasta laitaan; päähenkilö voi olla yhtä hyvin supersankari tai samuraisoturi, prinsessa tai koulutyttö, kokki, golfin pelaaja, liikemies, puutarhuri, koira tai dinosaurus – toisin sanoen kuka tai mikä tahansa. Mangasarjojen sisältö suunnataankin usein tietylle ikäryhmälle tai muutoin rajatulle lukijajoukolle.

Lisätietoja:

Mikkelin kulttuuripalvelut

Kulttuurituottaja

Susanna Latvala

050 311 7204

susanna.latvala@mikkeli.fi







Susanna Latvala

kulttuurituottaja

Mikkelin kaupunki

Sivistystoimi / Kulttuuripalvelut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti