sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

RÄMÄLÄN KOULU SAI KANNUSTUSRAHAA KOULUKIRJASTOTOIMINTAAN

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston Koulukirjasto - tilaa luovuudelle  -kampanja on myöntänyt kannustusrahaa 23 koululle Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa. Koulukirjastolleen tukea sai kuusi koulua Kuopiossa ja viisi Jyväskylässä. Myös muun muassa Hankasalmi, Joensuu, Jämsä, Kerimäki, Liperi, Mikkeli, Pieksämäki, Punkaharju, Savonlinna ja Siilinjärvi saivat osansa koulukirjastokannusteista. Valtakunnallisesti Kopiosto avustaa 185 koulukirjastoa yli 80 paikkakunnalla. Yhteensä tukea jaetaan 600 000 euroa.

Kopioston kampanjan tavoitteena oli lisätä koulukirjastojen vetovoimaisuutta. "Koulukirjasto on parhaimmillaan kuin kulttuurin aarrearkku, josta riittää ammennettavaa. Kireä taloudellinen tilanne on kuitenkin kuristanut koulukirjastojen elinehtoja", Kopioston varatoimitusjohtaja Jukka-Pekka Timonen sanoo. "Tekijöille ja kustantajille sisältöjen saatavuus on sydämen asia. Siksi Kopiosto päätti tukea tekijänoikeuskorvauksistaan oppilaiden - ja miksei opettajienkin - parempaa lukemista. Haluamme kouluille monipuoliset mahdollisuudet nauttia luovan työn tuloksista."

Keski-Suomen ja Itä-Suomen koulut palkittiin Jyväskylän kirjamessuilla perjantaina 1.4. 2011.
Juhlimassa olivat oppilaitosten edustajien ja Kopioston varatoimitusjohtaja Jukka-Pekka Timosen lisäksi Kopioston koulukirjastohankkeen kummi, kirjailija Timo Parvela sekä opetusneuvos Pirjo Sinko Opetushallituksesta.
Parvela iloitsee Kopioston kampanjasta. "Hoidettu kirjasto on paras mahdollinen paikka, jossa kirja ja lapsi voivat kohdata."
Sinko korostaa koulukirjaston keskeistä roolia opetussuunnitelman toteuttamisessa. "Kirjasto on avoin oppimisympäristö, jossa parhaimmillaan harjaannutaan tiedonhankintataitoihin, löydetään ikätasolle sopivaa luettavaa ja innostutaan lukemisesta sekä myös viihdytään", Sinko sanoo. "Kopioston tuella palkitut koulut voivat kehittää kirjastojaan vastaamaan näihin tehtäviin."

Mikkelistä palkittiin Rämälän koulu. Marjaana kirjastonhoitajan ominaisuudessaan anoi syksyllä kannustusrahaa, jota Kopiosto myönsi koulullemme 700 euroa.
Palkintoa olivat Jyväskylän kirjamessuilla vastaanottamassa Marjaana ja Kirsi-Marja.
Tarkoituksenamme on uudistaa melko vanhentunutta koulukirjaston kirjakantaamme. Mielipiteitä kirjojen hankintaan tullaan kysymään oppilailta ja huoltajilta sekä oppilastoimikunnalta. Näin saamme yhdessä vietyä lukuharrastusta monipuoliseen ja oppilaita palvelevaan suuntaan.



Kopioston varatoimitusjohtaja Jukka-Pekka Timonen


Kuva toiveiden koulukirjastosta.

Jukka-Pekka Timonen

Kirjailija Timo Parvela

Opetusneuvos Pirjo Sinko

Onnelliset palkinnon vastaanottajat Marjaana ja Kirsi-Marja







Kirsi-Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti